📣 Mediji

HRT Reportaža / Otvaranje Međimurskog cekera

Otvoren dućan Međimurski ceker – Župan Posavec: Sjajan poduzetnički pothvat u koji je ugrađena i ljubav prema zavičaju

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je inicijativu gospođe Novak kao izvrsne promotorice turističkih potencijala Međimurja:

-Ovdje svjedočimo sjajnom poduzetničkom pothvatu u koji je ugrađena i ljubav prema zavičaju i njegovoj baštini. Prodajni prostor i infocentar nalaze se na najfrekventnijoj turističkoj točki Međimurja, a 400-tinjak artikala, od unikatnih upotrebnih i ukrasnih predmeta do naših vrhunskih vina i delicija s OPG-ova, zaslužuje upravo takvu prezentaciju - istaknuo je župan Posavec.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula dodaje da se vrijednost ovoga „cekera“ očituje u činjenici da okuplja OPG-ove te im pomaže u plasmanu i prepoznatljivosti proizvoda, a Turističkoj zajednici biva dragocjen partner.

'MEĐIMURSKI CEKER' Spoj lokalnih proizvoda i turističkog info centra

- Ovdje nije riječ samo o poduzetničkom promišljanju, nego i o ljubavi prema svome kraju, prema kvaliteti naših proizvoda, našoj tradiciji i baštini koju nesumnjivo u Međimurju imamo. U 'Međimurskom cekeru' svoje je mjesto našlo preko 400 artikala objedinjenih na jednom prostoru, u Termama Sveti Martin, koje posjećuju brojni domaći gosti, ali i turisti, ali i koje stvaraju 60-70% ukupnog međimurskog turizma. Volio bih da je više ovakvih suvenirnica jer to zaslužuju svi kreatori i čuvari naše baštine, rekao je župan Matija Posavec uputivši čestitke Ireni Novak na poduzetničkom pothvatu. 

- Vrijednost 'Međimurskog cekera' je da na jednom mjestu okuplja brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva i nudi ih u Termama Sveti Martin, gdje je najveća koncentracija gostiju. Gospođa Irena, dugogodišnja djelatnica u turizmu, sa svojim entuzijazmom daje informacije o cjelokupnoj turističkoj ponudi Međimurja te nam je vrijedan partner, dodao je Rudi Grula direktor Turističke zajednice Međimurske županije.

Međimurski ceker vlasnice Irene Novak predstavljen javnosti

U Međimurskom cekeru možete kupiti unikatni nakit i suvenire iz Međimurja, domaća vina, likere, džemove, tjesteninu, ulja, suhomesnate proizvod, proizvode za njegu tijela i torbice, a možete kupiti i poklon bonove.

Međimurski ceker je također mjesto za točne i ažurne turističke informacije, kao službeni Turistički info Centar – Turističke zajednice Međimurske županije.

Međimurski ceker promovira Međimurje kao najbolju enogastronomsku destinaciju kontinentalne Hrvatske

Danas je u Toplicama Sveti Martin, u tamošnjem kompleksu termi, otvoren dućan i suvenirnica Međimurski ceker u kojem se nude kvalitetni proizvodi naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a naglaskom na ekološkoj proizvodnji, te zavičajnih suvenira Međimurja. Uz bogat asortiman, novi dućan je i turistički infocentar. Međimurski ceker time postoje novi promotor turističkih potencijala našega kraja, promičući Međimurje kao vrhunsku enogastronomsku destinaciju te najbolji izbor za odmor.

Važnost turističke promocije kraja naglasio je i načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša rekavši da je Međimurski ceker važan segment u predstavljanju baštine, a zahvaljujući potpori obitelji Irena Novak zasigurno će uspjeti u namjeri da Međimurje gostima i kupcima predstavi u punoj raskoši.